Inštruktorji

Anabella Kokalj

Že vrsto let sem aktivna na področju kinologije, kot vodnica in tekmovalka v agilityu. Sem tudi inštruktorica za vzgojo psov in agility, ter sodnica za agility.

Že vrsto let imam srečo, da moje življenje plemenitijo mali ali večji pasji prijatelji, ki so moji spremljevalci v vsakdanjem življenju in del moje družine.

Preko njih sem spoznala, kako pomembni so začetki vstopa mladička v družino, nemoč in strah, ki ju občutimo lastniki v vsakdanjem življenju ob vzgoji pasjega mladička navkljub prvotnemu veselemu pričakovanju. Kajti po navadi  je naš mladiček drugačen, kot smo pričakovali – bolj nagajiv, bolj miren in nič ne “uboga”. in našo frustracijo čutijo mala kosmata bitja, ki pa za naša pričakovanja niso nič kriva. Oni potrebujejo samo ljubezen, jasna, natančna navodila in pa čas, da vse to osvojijo in odrastejo.

Zato sem se že leta nazaj odločila in posvetila vse svoje izkušnje in znanje vzgoji in izobraževanju vodnikov, ki so v svoj dom pripeljali mladičke – nepopisane liste, pri katerih je še kako pomembno, da se lotimo pisanja odgovorno, preudarno, z ljubeznijo in strpnostjo. In zato sem inštruktorica za mladičke in mlade pse. In ko se vozim po Logatcu in vidim svoje tečajnike, s sedaj že odraslimi psi, kako lepo so vzgojeni, umirjeni in predani svojim lastnikom…mi je vedno toplo pri srcu.

Moja velika ljubezen pa je agility-harmonija na 6 tačkah, kakor pravijo. Že vrsto  let sem tekmovalka in inštruktorica agilitya ter v samem vrhu slovenskega agilitya. Sem večkratna članica slovenske reprezentance za Evropska prvenstva in članica državne reprezentance za svetovno prvenstvo, kjer sem stala na stopničkah z dvema svojima psicama – od tega je največji uspeh osvojen naziv svetovne prvakinje. Več let zapored sem osvojila Pokalna prvenstva Slovenije ter nekajkrat postala Državna prvakinja Slovenije, tudi v letu 2018 in 2019, za kar sem bila nekaj let zapored nagrajena z občinskimi priznanji.

Vsi ti uspehi ne bi pomenili nič, če ob vseh treningih, tekmah, potovanjih po Sloveniji in v tujino  ne bi neizmerno uživala jaz in moji psi!

Moji psi nimajo popolne vzgoje, so pa popolni zame in popolnoma moji.


Vlasta Pirc

Zdaj pa lahko! To je bila prva misel, ko sem se preselila na svoje. Zdaj imam pa lahko kužka! Polna neznanja in navdušenja sem se lotila iskanja. Dva meseca kasneje sem pripeljala malo belo kepico domov. In kaj sedaj? Ok, potrebuje hrano in vodo, sprehode in kaj še? Kako malega kosmatinčka kaj naučiti? Pasja šola!!

Tako se je začela moja pot v kinologijo. Mala šola, nato nadaljevalni tečaj, sledil je agility. Odprl se mi je nov svet, v katerem sem našla svoje dolgo pozabljene sanje. Z vsakim tečajem sem se naučila več. Opazovala sem druge inštruktorje z zavidanjem, ker to bi tudi jaz. In tudi sem! Pri Kinološki zvezi sem opravila potrebne izpite, pri mentorici pridobila potrebne izkušnje.

Kot inštruktorica že nekaj let vodim tečaje za mladiče in mlade pse ter tečaje agilitija. V največje veselje pa mi je delo z mojimi kosmatinci ter sodelovanje na agility tekmah doma in v tujini