Zakaj v šolo?

Vse več posameznikov in družin se odloča za nakup psa, saj si želijo življenje popestriti z večno dobrovoljnim, veselim in zvestim štirinožnim prijateljem. Psi postajajo del družine, spremljevalci na vseh naših poteh – na dopustih, izletih, v hribih, včasih jih želimo vzeti s seboj v restavracije, hotele itd., za kar pa morajo biti pravilno vzgojeni, izšolani in predvsem socializirani.

Prvo leto življenja našega mladička je najpomembnejše, saj v tem obdobju naredimo temelje za prijetno sobivanje: ga naučimo, kaj od njega pričakujemo; ga spoznamo z življenjskimi dogodki in vsem, s čimer se bo srečeval v vsakdanjem življenju; mu pokažemo, da je življenje lepo in varno, da so ljudje prijazni, otroci strpni in da je najlepše v njegovem življenju biti z nami in ob nas. Da pa vodnik/lastnik lahko to doseže, potrebuje pomoč in navodila. Potrebuje nekoga, ki pozna pasti pasje vzgoje in nam bo pomagal, da se izognemo čim več napakam. Tako bomo psa vzgojili v samozavestnega, prijetnega družinskega člana – spremljevalca, ki nam bo v veselje. Prav zato je tako pomembno, da mladičke vpišemo v tečaje čim prej in pričnemo s socializacijo.

V logaški občini sem se odločila ustanoviti novo šolo za mladičke, v katero vabim vse tiste, ki si želite na strokoven način in skozi pozitivno izkušnjo kužka naučiti vse potrebnih veščin.

 

K projektu sem povabila tudi prijateljico, somišljenico in veliko ljubiteljico psov, agilitašico in dolgoletno inštruktorico Vlasto Pirc.

shepherd dog, dog, domestic animal

Pomembni elementi šolanja pasjega mladička in druge zanimivosti